Postcrossing

Het doel van het Postcrossing-project is om iedereen in staat te stellen ansichtkaarten uit te wisselen met willekeurige mensen over de hele wereld. Dat is het gebruik van echte post, niet e-mail! Het gaat als volgt: voor elke ansichtkaart die je verzendt, ontvang je er een terug van een ander willekeurig lid – en hoe meer je verzendt, hoe meer je ontvangt. Zo eenvoudig is het. Je kunt leren over verre plaatsen, verschillende culturen of zelfs vreemde talen beoefenen. Postcrossing maakt van je mailbox een doos vol verrassingen!

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: Maak een account aan op de website (het is gratis). U moet uw adres opgeven zodat u ansichtkaarten terug kunt ontvangen. Verzoek om een ansichtkaart te sturen. Postcrossing selecteert een willekeurig lid waarnaar u een ansichtkaart kunt sturen. Hun adres en enkele profielgegevens worden met u gedeeld. Er wordt ook een ansichtkaart-ID verstrekt: dat is een unieke code (bijvoorbeeld US-12345) die de ansichtkaart identificeert die u op het punt staat te verzenden. Schrijf een ansichtkaart naar die postcrosser en zorg ervoor dat je er ook de Postcard ID op schrijft. Dat is alles – nu hoeft u het alleen maar te plaatsen, net als elke andere ansichtkaart. Vergeet de postzegels niet! De kaart arriveert op zijn bestemming – hoera! De andere postcrosser registreert het, met behulp van de Ansichtkaart ID geschreven op de kaart.

Zodra een ansichtkaart die je hebt verzonden is geregistreerd, kom je in aanmerking voor een ansichtkaart! Het kan enige tijd duren voordat het wordt afgeleverd, maar zodra uw ansichtkaart is geregistreerd, stuurt een andere willekeurige gebruiker een kaart naar u. Zodra u het hebt ontvangen, registreert u het op de website, zodat ze worden geselecteerd om er een te ontvangen!

Via wenskaartperpost.nl verstuur je makkelijk jouw kaarten over de hele wereld.
Vermeld je bij de notities ook je Postcrossing ID nummer dan vermelden wij dit op de kaart.

Veel plezier met Postcrossing!